Action_skoatter_news_detail

Action Quality Horsefood is geïnspireerd op de prestaties en het palmares van de legandarische draver Action Skoatter (1983 - 2011), ook wel “De Vliegende Friezin” genoemd. Deze schitterende bruine schimmelmerrie was in haar hoogtijdagen de allerbeste draver van Nederland en heeft diverse aansprekende overwinningen op haar naam staan.

Perfecte voeding voor het beste paard

Eelke Kruis en Evert Gaastra, gedreven liefhebbers van de drafsport, zochten een energierijke voeding om hun talentvolle draver Action Skoatter tot optimale prestaties te laten komen. Deze voeding werd door middel van een nauwe samenwerking met Gebrs. Fuite uit Genemuiden gerealiseerd in speciaal ontwikkelde topsport-brokken. Door gebruik te maken van onderzoekmogelijkheden en kennis van ingrediënten-samenstelling kon Gebrs. Fuite haar jarenlange ervaring ten dienste stellen van de prestaties en ambities van Action Skoatter, haar eigenaren en voedingsdeskundige Aize Soeten. De sprintkampioene werd zorgvuldig op een uitgekiende dieet (de Action-brok) gehouden, om te zorgen voor een constant rendement. Trots op de succesvolle samenwerking en het behaalde resultaat, kreeg naast deze brok het gehele assortiment de merknaam Action Quality Horsefood. 

Action Skoatter werd de koningin van de snelheid en verbeterde als tweejarige al een Nederlands record. In totaal verbeterde ze 35 binnen- en buitenlandse baan- en koersrecords en algemene Nederlandse records. Ook over langere afstanden dan de mijl heeft ze records verbeterd. Bij de milleniumwissel werd Action Skoatter verkozen tot draver van de eeuw en heeft zo haar naam voor eeuwig in de boeken geschreven.

Meer lezen over Action Skoatter en haar prestaties >

Op 14 februari 2011 is Action Skoatter overleden, de beste Nederlandse harddraver ooit is 27 jaar geworden. De legende van “De Vliegende Friezin” leeft voort als fenomeen in de drafsport.

Zie ook de reportages van Omrop Fryslân:

Reportage 1 (vanaf 14:08) >

Reportage 2 >

Resultaten uit het verleden, dienen als basis voor de toekomst

Heden ten dage is Action Quality Horsefood nog altijd een vooruitstrevend paardenvoer dat een optimale bijdrage levert aan de gezondheid en prestaties van paarden en/of pony's. Onderverdeeld in herkenbare categoriën biedt Action Quality Horsefood diverse producten die aansluiten op de behoeften van uw paard in specifieke situaties. Daarnaast zijn onze voeders speciaal afgestemd op het inspanningsniveau en het ras.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht